Imatran taidemuseo

 

Osoite: Kulttuuritalo Virta, Virastokatu 1, 55100 Imatra   karttalinkki >>>

Yhteystiedot: puh. 020 617 6713 (museo), 020 617 6702 (toimisto), Fax: 020 617 6610, eero.laajo@imatra.fi

Avoinna: Kesällä 1.6. – 31.8.2016 ma – to klo 9 – 19, pe klo 9 – 16, la – su suljettu. Talvella 1.9.2016 – 31.5.2017 ma – pe klo 9 – 19, la klo 10 – 15, su suljettu

Pääsymaksu: Vapaaehtoinen

Www:  imatra.fi Imatran kaupungin museot Facebookissa


TIEDOT

Taidemuseon kokoelman ydin muodostuu suomalaisesta 1900-luvun taiteesta. Teoksia on yli 1400. Valtakunnallisesti merkittävä on Sihtolan Imatra-kokoelma, johon teokset ovat päätyneet Jalo Sihtolan lahjoittamina ja myyminä sekä Ester ja Jalo Sihtolan taidesäätiön  ja yksityisten henkilöiden lahjoittamina.

Taidemuseon kokoelmissa on teoksia mm. Akseli Gallén-Kallelalta ja Hugo Simbergiltä sekä seuraavilta 1900-luvun alkupuolen tekijöiltä: Magnus Enckell, Verner Thomé, A. W. Finch, Yrjö Ollila, Mikko Oinonen, Tyko Sallinen, Juho Mäkelä, Eero Nelimarkka, Väinö Kamppuri, Uuno Alanko ja Wäinö Aaltonen.

Modernismin vuosikymmenenä tunnettu 1950-luku on edustettuna hyvin kattavalla Tuomas von Boehmin teosten ryhmällä. Mukana ovat myös mm. Otto Mäkilä, Ole Kandelin, Tapani Raittila, Helge Dahlman, Anitra Lucander, Ina Colliander, Aimo Kanerva, Per Stenius, Olli Miettinen, Unto Pusa, Unto Koistinen ja Sam Vanni.

Kokoelman ulkomaista taidetta edustavat mm. Auguste Renoir, Marc Chagall, Pablo Picasso, Fernand Leger, Massimo Campigli, Jules Cavailles, Ronald Oudot, Albin Amelin ja Eduard Viiralt. Taidemuseon kokoelmiin kuuluu myös pieni ryhmä japanilaisia puupiirroksia 1800-luvun alusta, tekijöinä Eisen, Kunisada, Utagawa Kuniyoshi ja Yoshikuu.

Taidemuseo sijaitsee arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa Kulttuuritalo Virrassa.

NÄYTTELYT

Museon näyttely- ja taidevalistustoiminta keskittyy  1900-luvun suomalaiseen, etenkin kaakkois-suomalaiseen kuvataiteeseen. Vuosittain järjestetään kokoelmateosten näyttelyjä ja noin kymmenen vaihtuvaa näyttelyä sekä esitelmäsarjoja kuvataiteesta ja arkkitehtuurista.

 

 

 

 

 

Etelä-Karjalan Taideyhdistysten vuosinäyttely 17.11.-9.12.2017 Imatran taidemuseossa

Tässä joka toinen vuosi järjestettävässä näyttelyssä mukana on tekijöitä Imatran, Lappeenrannan, Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan taideyhdistyksistä. Esillä on grafiikkaa, keramiikkaa, koruja, maalauksia, mosaiikkitöitä,  piirustuksia, valokuvia ja veistoksia.

Mukana näyttelyssä ovat:

Imatran taideyhdistys: Andersson Paula, Estola Marja, Juuti Eija, Marja-Leena Komi, Kukkapuro Jaakko, Kurittu Marja-Leena, Lampinen Arja, Leskinen-Estola Hannu, Mangström Hanna,  Marin Ulla, Mutanen Raija, Parkkinen Pauli, Roiha Helena Marketta,  Tuuha Riku ja Veitola Eeva

 

Lappeenrannan taideyhdistys: Hyrkkänen Liisa, Inkinen Pirkko-Liisa, Jaatinen Helena,  Karhuvaara Laura, Kilpi Riitta, Korkiakoski Marjut, Korpela-Taimela Aulikki, Leiviskä Kaarina, Lukka (ent. Sjöblom) Leena, Lukka Markku, Martikainen Pirjo, Peura Aini, Rantalainen Raita, Ruokokoski Aarne ja Taimela Marko

 

Parikkalan taiteenystävät: Tikkinen Pirjo

 

Ruokolahden taideyhdistys: Hänninen Sinikka, Nurmi Markku, Pellinen Riitta, Pessa Kaisa ja Rouhiainen Pauliina

 

Taideyhdistys Raakku ry, Rautjärvi Leiviskä Kaarina

 

 

Avoinna: ma-pe 9-19, la 10-15, aattona (5.11.) 9-16

 

Imatran taidemuseo
Virastokatu 1, 55120 Imatra

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

 

Print Friendly, PDF & Email