Nikkisen torppa

 

Osoite: Kirkonkylä, 52830 Suomenniemi    Karttalinkki >>>

Yhteystiedot: Puh. 050 340 8627

Avoinna: Suomenniemi-päivien aikana 19.-20.7., muulloin tilauksesta

Www: Nikkisen torppa ja Suomenniemen kunta

 

 

TIEDOT

Nikkisen torppa sijaitsee Suomenniemellä lähellä kunnan kirjastoa. Suomenniemen kotiseutuyhdistys aloitti esineistön tallentamisen poliisi Nikkiselle kuuluneeseen torppaan. Nikkisen torppa avattiin yleisölle vuonna 1981. Nikkisen torppa Etelä-Savon museoiden nettisivuilla.

 

NÄYTTELYT

Puurakenteisessa torpassa on kolme huonetta, joissa on näyttelyitä. Museon pihapiirissä on kaksi aittarakennusta omenapuiden katveessa. Nikkisen torpan erikoisuus on talon yhdessä päädyssä oleva päreseinä.

Torpan tuvan uuni on komea. Tupaan on sisutettu torppaan kuuluneita huonekaluja, muun muassa penkit, pöytä, puinen sohva ja sänky. Lisäksi tuvassa on nähtävillä kangaspuut. Tuvan nurkassa on esillä saavi ja korenta, jonka avulla saavia kannettiin olkapäillä.

Kamarissa on nähtävillä suomenniemeläisen yleisurheilijan Adam Solkian näyttävä palkintokaappi. Kamarissa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä. Kesällä 2002 esillä oli suomenniemeläisiä käsitöitä. Ruokahuoneessa on esillä astioita, separaattori ja 1800-luvun naisen vaatteita.

Kesän 2014 vaihtuva näyttely on nimeltään Raakapavuista pikakahviin.

 

Print Friendly, PDF & Email