Parikkalan patsaspuisto

 

 Osoite: Kuutostie 611, Koitsanlahti   Karttalinkki >>>

Yhteystiedot: Puiston pehtoorit Atte Paju & Kimmo Heikkilä, info@patsaspuisto.net, puh. 044 568 1121 (Pehtoorit tavoitettavissa puhelimitse parhaiten arkisin klo 8-11)

Avoinna: jatkuvasti, kaikkia kulkuväyliä ei pidetä avoinna talvisin

Palvelut: Patsaspuisto-tuotteita myynnissä. Viereisellä levähdysalueella kahvila kesäisin.

Pääsymaksut: Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen pääsymaksu/lahjoitus puiston ylläpitöön ja kunnostukseen.

Www: www.patsaspuisto.net

 

 

Suomen maailmanlaajuisesti tunnetuin ITE-taiteen teoskokonaisuus sijaitsee Koitsanlahdessa, Parikkalan kunnassa. Veijo Rönkkösen (1944-2010) yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tulokset, lähes 500 moni-ilmeistä ja -aiheista betonipatsasta, houkuttelevat vuosittain Patsaspuistoon kymmeniä tuhansia kävijöitä ympäri maailman.

Kesäaikaan Patsaspuisto on kukkaloistossa kylpevä puutarha, jossa betonilaatoilla päällystetyt polut johdattelevat patsasryhmältä toiselle. Pihatie on reunustettu luonnollista kokoa olevilla ihmispatsailla ja etupihan vehreän keskiosan ovat istutusten lisäksi vallanneet leikkiviä lapsia esittävät veistokset. Päärakennuksen takana jatkuu eri kansallisuuksia edustavien patsaiden virta, ja siellä sijaitsee kätkössä vierailijoiden tulvalta myös Puutarhurin polku, joka johdattaa Salaiseen puutarhaan. Toisella puolella tontti rajautuu rautatiehen, mutta puutarhapihan oikealla puolella sijaitsee metsäinen kaistale, missä voi törmätä aiheiltaan vaihteleviin veistosryhmiin, aina Rönkkösen lapsuuden pyykkäreistä Kalevalan Väinämöiseen ja tanssijoihin.Kuuluisin Patsaspuiston veistosryhmistä on erilleen rajattu ja aidattu yli kahdensadan patsaan Joogatarha.

 

Print Friendly, PDF & Email