Saimaan kanavan museo

 

Osoite: Sulkuvartijankatu 16, 53300 Lappeenranta Karttalinkki >>>

Tiedustelut: Puhelin aukioloaikoina 040 149 0140, saimaankanavamuseo@mobilia.fi 

Opastukset aukioloajan ulkopuolella: 0400 251 740,raili.leino@pp1.inet.fi

Muut yhteydenotot: Auto- ja tiemuseo Mobilia, p. (03) 3140 4000, asiakaspalvelu@mobilia.fi

 

Palvelut: Kahvio, museokauppa. 

Avoinna: 8.6.-9.8.2020 kello 11-18 joka päivä

Suljettu juhannuksena 19.-21.6.2020

Pääsymaksut: Vapaa pääsy

Www:  https://www.facebook.com/saimaankanavanmuseojakahvila

 

 

TIEDOT

Saimaan kanavan museo sijaitsee Mälkiän-Mustolan alueella, jossa on nähtävissä kanavarakenteita ja -rakennuksia eri aikakausilta. Saimaan kanavan vaiheista kertova näyttely sijaitsee entisessä kanavan yläpiirin piiripäällikön komeassa virkatalossa, joka on rakennettu vuonna 1845. Museon historiallisesti arvokas piha-alue kukkaistutuksineen ja puistokäytävineen on kunnostettu. Mälkiän museoaluetta kiertää kanavapolku, joka jatkuu Pien-Mustolan entisöidyn sulun kautta Mustolan sululle saakka. Museon ulkonäyttelykohteista Pontuksen kaivanto edustaa kanavan varhaisimpia rakennusyrityksiä 1600-luvun alkupuolelta. Kansolan kulvertti ja rullasilta ovat myös museon esittelykohteita.

NÄYTTELYT

Saimaan kanavan museo sijaitsee Mälkiän-Mustolan alueella, jossa on nähtävissä kanavarakenteita ja -rakennuksia eri aikakausilta. Saimaan kanavan vaiheista kertova näyttely sijaitsee entisessä kanavan yläpiirin piiripäällikön komeassa virkatalossa, joka on rakennettu vuonna 1845.

Museon historiallisesti arvokas piha-alue kukkaistutuksineen ja puistokäytävineen on kunnostettu. Mälkiän museoaluetta kiertää kanavapolku, joka jatkuu myös Pien-Mustolan sulun kautta Mustolan sulun kioskille saakka. Vuonna 2011 valmistui vanhan kanavauoman ja vetotien entisöinti vanhan Mälkiän sulun ja entisöidyn Pien-Mustolan sulun välillä. Alueen ympäristö- ja palvelurakentaminen jatkuvat vielä lähivuosina.

Museon muista ulkonäyttelykohteista Pontuksen kaivanto edustaa kanavan varhaisimpia rakennusyrityksiä 1600-luvun alkupuolelta. Kansolan kulvertti ja rullasilta ovat myös museon esittelykohteita.

Print Friendly, PDF & Email