Etelä-Karjalan museo

 

Postiosoite: PL 239, 53101 Lappeenranta

Käyntiosoite: Kristiinankatu 15, Linnoitus   Karttalinkki >>>

Tiedustelut: Puh. (05) 616 2255, 616 2261

Palvelut: Museokauppa

Avoinna: Kesällä 2020 ma – su 11-17. Talvella ti – su 11-17.

Pääsymaksut: katso www

www: Etelä-Karjalan museo

 

TIEDOT

Lappeenrannan kaupungin museotoimen keskeinen osa, Etelä-Karjalan maakuntamuseo sijaitsee Lappeenrannan Linnoituksessa. Museon näyttelytiloina toimivat jykevät harmaat kivimakasiinit ovat entisiä tykkivarikon tiloja. Rakennukset valmistuivat 1800-luvun alussa. Etelä-Karjalan museo perustettiin Maakuntaliiton toimesta vuonna 1963. Museota edelsi Lappeenrannan kaupunginmuseo. Vuonna 1968 museo siirtyi kaupungille. Kulttuurihistoriallisen museon kokoelmat koostuvat Lappeenrannan, Viipurin ja Käkisalmen kokoelmista. Museon tallennus-, tutkimus-, ja esittelyvastuuseen kuuluu nykyisen Etelä-Karjalan maakunnan lisäksi eteläinen osa luovutettua Karjalaa, eli Karjalan kannas.

Museon kassan yhteydessä toimii museokauppa, jossa on myynnissä muun muassa kirjoja, postikortteja, makeisia, koruja ja leluja. Tuotevalikoimassa otetaan huomioon myös vaihtuvien näyttelyiden teemat.

 

NÄYTTELYT

Huom! Etelä-Karjalan museon perusnäyttely –  Kolme karjalaista kaupunkia on suljettu 1.1.2020 alkaen näyttelysalin peruskorjauksen vuoksi. Uusi perusnäyttely sekä Viipurin pienoismalli tulevat yleisön nähtäville myöhemmin. Vaihtuvien näyttelyiden tila on avoinna normaalisti.

 

Museon perusnäyttely Rajalla –  Kolme karjalaista kaupunkia esittelee Lappeenrannan, Viipurin ja Käkisalmen kaupunkien historiaa keskiajalta nykypäivään asti.

Yksi perusnäyttelyn vetonauloista on Viipurin pienoismalli, jossa esitellään keskikaupungin tilanne 2.9.1939 aamupäivällä ihmisineen, autoineen, raitiovaunuineen, laivoineen ja junineen. Pienoismallissa on yhteensä 24 neliömetriä katseltavaa Patterinmäeltä Siikaniemeen ja Havista Papulaan. Näyttelysaleissa on myös multimedioita, joiden avulla voi syventää tietämystään ja hakea elämyksiä.

Museossa on perusnäyttelyn lisäksi esillä erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyt liittyvät usein ajankohtaisiin teemoihin. Osa vaihtuvista näyttelyistä on museon itse kokoamia ja osa kiertäviä näyttelyitä. Vaihtuvien näyttelyiden ohjelma on nähtävissä museon omilla verkkosivuilla.

Osa Viipurin pienoismallia

 

Print Friendly, PDF & Email