Lappeenrannan taidemuseo

 

Postiosoite: PL 239, 53101 Lappeenranta

Käyntisoite: Kristiinankatu 8-10, Linnoitus  Karttalinkki >>>

Tiedustelut: Puh. (05) 616 2256, 616 2261

Palvelut: Museokauppa

Avoinna: Kesällä 2020 ma-su 11-17. Talvella ti-su 11-17.

Pääsymaksut: katso www

www: Lappeenrannan taidemuseo

 

TIEDOT

Etelä-Karjalan taidemuseo aloitti toimintansa syksyllä 1965 Linnoituksen pohjoispäässä sijaitsevissa tykkivarikon rakennuksissa. Omat toimitilat kunnostettiin aumakattoisiin uusklassistisiin kasarmirakennuksiin ortodoksista kirkkoa vastapäätä 1980-luvulla. Nämä joukko-osastojen majoitustiloina toimineet kasarmit rakennettiin vuonna 1798. Nimi muutettiin Lappeenrannan taidemuseoksi 16.10.2015.

Taidemuseon kassan yhteydessä toimii museokauppa, josta voi ostaa esimerkiksi kirjoja, taidepostikortteja ja koruja.

 

NÄYTTELYT

Taidemuseon kokoelmissa on suomalaista taidetta 1800-luvun puolivälistä nykypäivään. Vanhemman taiteen kokoelmista suurin on Viipurin Taiteenystävät ry:n kokoelma, jossa on edustettuna mm. Arvid Liljelund, Hjalmar Munsterhjelm, Pekka Halonen, Tyko Sallinen, Väinö Hämäläinen, Väinö Kamppuri, Ilmari Aalto, Jalmari Ruokokoski. Kokoelmissa on Viipurissa vaikuttaneiden tai Viipurissa syntyneiden taiteilijoiden teoksia. Nykytaiteen kokoelmissa on erityisesti huomioitu kaakkoissuomalainen taide.Vuodesta 1986 alkaen taidemuseo on toiminut aluetaidemuseona ent. Kymen läänin alueella.

Vaihtuvien näyttelyiden saleissa esitellään vuoden aikana niin uusimpia virtauksia taidemaailmassa kuin vanhempaa taidehistoriaa. Vuoden aikana vaihtuvia näyttelyitä järjestetään 3-4 kappaletta. Aluetaidemuseo tuottaa myös pieniä lainattavia näyttelyitä toiminta-alueelleen. Vaihtuvien näyttelyiden ohjelma on nähtävillä museon omilla verkkosivuilla.

 

 

Print Friendly, PDF & Email