Lotta- ja veteraanimuseo

 

Osoite:  Torkkelinkatu 3, 55100 Imatra  Karttalinkki >>>

Yhteystiedot: puh. (05) 476 1774

Avoinna: päivittäin klo 12-18 tai sopimuksen mukaan.

Pääsymaksut: aikuiset 5 €, lapset 2 €

 

 

TIEDOT

Juristi- ja sotaveteraanin kulttuurihistoriallinen kotimuseo, joka sijaitsee Imatran Valtionhotellia vastapäätä. Museo on avattu yleisölle vuonna 2000.

Piponiuksen talo on Imatrankosken kauneimpia rakennuksia. Lääkäri Henrik Piponius teetätti sen vastaanotto- ja asuintalokseen vuonna 1925. Nykyisin talo kuuluu Eila Ikävalkolle, joka perusti siihen museon miehensä, sotiemme veteraanin, varatuomari Reino Ikävalkon kanssa. Talon emäntä Eila on entinen lotta.

Museo on avoinna päivittäin klo 12-18 tai sopimuksen mukaan.

 

NÄYTTELY

Veteraanimuseossa vaalitaan toisen maailmansodan ja veteraanien muistoa. Näytteillä on talvi- ja jatkosodan muistoesineitä kuten Lotta Svärd-järjestön lotan pukuja sekä talvisodan kuuluisan tarkka-ampujan Simo Häyhän muistonurkkaus. Esillä on myös useita suomalaisten ja neuvostoliittolaisten sotilaiden asepukuja.

Veteraanimuseon opastetulla kierroksella käydään läpi Suomen historiaa niin Ruotsin vallan kuin autonomian ja vapaussodan ajaltakin. Vierailijat saavat valokuvata sekä ottaa interaktiivisesti osaa historian tapahtumiin näyttelemällä historian henkilöitä. Lisäksi museossa tutustutaan aiempien omistajien sekä talon omaan historiaan. Nähtävillä on muun muassa upea freskomaalaus vuodelta 1926. Myös Reino Ikävalkon urheiluharrastukselle on omistettu museosta yksi huone, jossa on esillä muistoja Helsingin, Meksikon ja Moskovan olympialaisista.

Tähän ainutlaatuiseen museoon tullaan aina uudelleen ja uudelleen – tervetuloa!

 

 

Print Friendly, PDF & Email