Ratsuväkimuseo

 

Postiosoite: Kristiinankatu 2, Linnoitus, 53100 Lappeenranta  Karttalinkki >>>

Tiedustelut: puh. (05) 616 2257, 616 2261

Palvelut: museokauppa

Avoinna: 1.6. – 23.8.2020 ma – su 11–17

Pääsymaksut: katso www

www: Ratsuväkimuseo

 

 

TIEDOT

Ratsuväkimuseo sijaitsee Lappeenrannan linnoituksessa, entisessä vartiorakennuksessa, joka on rakennettu 1770-luvulla. Museo avattiin vuonna 1973. Ratsuväkimuseosta löytyy hurjien hakkapeliittojen maine ja punahousujen hurma.

Lappeenrannan varuskunta on viimeisiä ehjänä kokonaisuutena säilyneitä varuskunta-alueita maassamme. Alue on yhtenäisesti rakennettu 1890-luvulla ja se oli aikansa ehkä paras koko Venäjällä. Lappeenrannan varuskunta-alueelle sijoitettiin 1920- ja 1930-luvuilla Uudenmaan Rakuunarykmentti ja Hämeen Ratsurykmentti, jolta ajalta näyttelyssä on muun muassa useita univormuja ja lippuja.

 

NÄYTTELYT

Ratsuväki kuului Lappeenrannan katukuvaan 1880-luvulta alkaen, jolloin rakennettiin varuskunta Suomen Rakuunarykmentille. Univormut, aseet ja monet dokumentit kertovat niin varusmiespalveluksesta kuin elämästäkin varuskunnan varjossa. 

Rakennuksessa on tehty mittava peruskorjaus historiallisuutta kunnioittaen. Kesällä 2019 avautunut näyttely esittelee suomalaisen ratsuväen historiaa aiempaa laajemmin ja monipuolisemmin. Tarinallisuus on merkittävässä osassa näyttelyssä. Esillä on ratsuväkeen liittyvää esineistöä sodan ja rauhan ajoilta, unohtamatta ratsumiehen parasta ystävää, hevosta.
Ratsuväkimuseo tarjoaa kiinnostavan ja informatiivisen tietopaketin kotimaisen ratsuväen vaiheista.

 

 

Print Friendly, PDF & Email